Ξεκίνησαν την δεκαετία του 80’ στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων
Πολιτειών , ως συνοδευτικά σε πιάτα εστιατορίων και συνεχίστηκαν
μέχρι και σήμερα σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος όμως που έγιναν γνωστά
δεν ήταν οι βιταμίνες αλλά οι πολύ έντονες γεύσεις τους.Υπάρχει μεγάλη
ποικιλομορφία για κάθε γούστο, από δροσερή γεύση μπρόκολου σε
καυτερή μουστάρδας και από μικρά φύλλα ρόκας σε μεγάλα τραγανά
φύλλα ηλίανθου.
Αυτή η τεράστια συλλογή αρωμάτων και υφών έγινε έμπευση για
πολλούς ̈σεφ ̈ , σε εστιατόρια και μη, για την δημιουργία νέων πιάτων.
Οι επιλογές είναι πολλές. Μακαρονάδες , ομελέτες , σούπες βελουτέ ,
καρμπονάρες είτε κάτι πιο απλό όπως σαλάτες ή σάντουιτς δίνοντας ένα
διακριτικό χρώμα τόσο στην όψη όσο και στην γεύση. Συνήθως
καταναλώνονται ωμά για την διατήρηση όλων των θρεπτικών
συστατικών